Vinn kampen mot deg selv

Ukeblader og aviser er fulle av historier om hvordan du kan gå ned i vekt i en fei. De aller fleste som har gjort ett forsøk eller ti, vet at livet ikke er så enkelt

Finn din egen indre motivasjon. Vær fornøyd med det du får til, i stedet for å tenke så mye over det du ikke får til. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN, DRAMMENS TIDENDE)

Finn din egen indre motivasjon. Vær fornøyd med det du får til, i stedet for å tenke så mye over det du ikke får til. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN, DRAMMENS TIDENDE)

Jeg vet bedre enn mange andre hvor lett det er å havne i en livsstil der sofatilværelsen frister mest. Treningene ser mye bedre ut på planleggingspapiret enn i virkeligheten.

For min del måtte det to tragiske hendelser til før jeg endelig fikk baken opp av sofaen, og satte trening og kosthold i struktur.

Ikke overraskende oppdaget jeg at det ikke er noen enkel vei til bedre form. Det er beinhard jobbing og prioritering.

To år etter at jeg kom meg opp av sofaen har jeg gjennomført to Birkebeinerritt, gått ned 25 kilo i vekt og er i bedre form enn jeg har vært siden tenårene. Jeg er stolt og fornøyd med det jeg har fått til. Og det er litt av poenget mitt: Vær fornøyd med det du klarer. Det er din egen kamp mot sofaen og dørstokkmila som er viktig.

Vinner du der, i hvert fall noen ganger i uken, har du kommet langt.

LES OGSÅ: Møtet med en mester

Mitt beste tips til dere som ønsker å komme i gang med trening, er å gjøre avtaler med deg selv.

Planlegg treningene. Vær realistisk. Start med to treninger i uken og gjennomfør dem.

Jo visst, det er tungt i begynnelsen. Men fremgangen kommer fortere enn du aner. Etter en stund synes du faktisk trening er moro.

God sykkelsesong – håper jeg ser deg ute på veien!

(Dette innspillet stod på trykk i Drammens Tidende lørdag 4. mai 2013.) Sjekk ut
DT Aktiv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *