Vanskelig valg: Ny sykkel

Jeg er i rute i prosjekt Birkebeinerrittet 2011. Treningen går bra, spinning to ganger i uken på Sporty 24 i Holmestrand klarer jeg stort sett, men jeg er nødt til å intensivere opplegget så fort snøen forsvinner og sykkelen tas frem. Da må jeg øke treningsmengden til 3, kanskje 4 ganger i uken.

Her er et av alternativene: Ny Kona Kula. Fordelen med denne, er at jeg kan skrive i FB-statusen min flere ganger i uka: "Nå har jeg vært ute en tur med Kona....";-)

Apropos sykkel. Akkurat nå har jeg en Nakamura hybridsykkel som skal gjøre nytten sin som treningssykkel frem til mai/juni. Dette er en sykkel jeg kjøpte for minst 10 år siden i Flekkefjord, og den har vært en god følgesvenn gjennom mange år. Med litt kjærlig omsorg kan den saktens gjøre nytten sin en stund til, men i terrenget holder den ikke mål.

Til Birkebeinerrittet må jeg ha ny sykkel, og det ligger inne i budsjett. Jeg må bare fullføre Baglerrunden i Tønsberg (turritt, 65 kilometer) midt i mai for å kunne gå i butikken og kjøpe meg ny sykkel. Det er en del av den store Birkebeineravtalen jeg har inngått med meg selv – og min kjære Vigdis.

Treningsfremgangen er såpass ok at jeg ser lyst på å klare dette delmålet.  Derfor har jeg brukt litt tid på å finne ut hva slags sykkel jeg skal kjøpe meg i mai.

LES OGSÅ: Et nødvendig mål: Birkebeinerrittet

Dette er kravspekket:

 • Jeg vil legge cirka 10.000 i potten (kan strekke meg litt hvis det er noe helt spesielt)
 • Må være terrengsykkel
 • Må ta hensyn til høyde (190 cm) og at jeg er en tungvekter
 • Den må være solid og tåle litt juling i terrenget

Flere sykkelfolk på forumet på terrengsykkel.no har anbefalt meg å se nærmere på en sykkel som heter Kona kula 011. Det skal være en knallsykkel som oppfyller kravene mine og til en pris jeg kan akseptere.

Andre har anbefalt Diamant Apex T3 – og T2 hvis det kommer et knakende godt tilbud.

Scott er også et merke som er trukket frem, det samme er Trek – som har mange gode modeller som kan være aktuelle.

Er det noen av dere som leser bloggen som har gode tips og råd i så måte? Har god tid (et par måneder) før jeg må ta det endelige valget, så jeg tar imot alle tips jeg kan få.

Erik.

LES OGSÅ: Et nødvendig mål: Birkebeinerrittet

3 Responses to Vanskelig valg: Ny sykkel

 1. Terje Iversen says:

  Hei Erik!
  Spennende å være på sykkeljakt:-)

  Flott sykkel du trekker frem, med gode komponenter. Hva er vekten?

  Et annet godt alternativ er denne sykkelen, da med karbonramme: http://www.xeedbikes.no/artikkel/52/?pid=80
  Markedsføres og selges av Sport1 kjeden. Veiledende pris er 23 000, kampanje nå til kr 12,900-. (Sport1 i Røyken har to stk large igjen)

  Lykke til i jakten

  Terje

 2. Erik says:

  Hei, Terje, og takk for tilbakemelding. Skal virkelig sjekke den ut – virker som en spennende sykkel. Tror Kona-sykkelen er noe tung, i underkant av 12 kilo. Har vurdert karbonramme, men er litt skeptisk pga bagasjevekten sykkelen må tåle…;-)

  Skal sannelig sjekke ut Xeed-en!

  Erik

 3. Vidar says:

  Hei! Kunne tenkt meg å kjøpe en god sykkel selv og har sett litt på merkene nakamura, diamant apex og trek. Med det budsjettet du har satt opp ville jeg kanskje gått for en fjorårs modell, da du kan få rimelig god pris på disse. Hva med å vurdere trek 8000 disc som kostet ny i fjor: 160000,- Nakamura platinum core fjorårets testvinner og kun 9.2 kilo, pris ny 14999,- Diamant apex T3 fjorårets vel på rundt 15 – 16000,-? Tror det også var en testvinner?

  Karbon eller alu er vel egentlig litt opp til deg sjøl. Må betale mer for en karbonramme en alu, men om du merker noe på egenskapene når du sykler skal jeg ikke kommentere. Karbon er vel noe stivere, men tror du vil få en like fin Birken tur med en god alu.

  Var innom en sportskjede og tittet på den nye nakamura grande alu til 17999,-
  Han jeg snakket med sa en slik sykkel kunne matche en sykkel av annet merke opp mot 300000,- klassen.
  Venner av meg skryter også av diamant apex.
  Trek vet jeg ikke mye om da ingen av meg sykler på en slik, men tilbake melding fra en lokal sykkelbutikk her som selger trek, sa at det var en utrolig bra sykkel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *