Tiden strekker ikke til – gjør en avtale med deg selv!

Vi er så innmari flinke til å gjøre avtaler med alle andre. Hvorfor gjør vi ikke flere avtaler med oss selv?

Tiden strekker ikke alltid til. Da er det viktig å gjøre avtaler med seg selv, slik man gjør avtaler med alle andre. (Foto: tö, flickr.com, CC-lisens)

Før jeg tok et alvorlig oppgjør med meg selv i fjor, var jeg veldig flink til å finne på gode unnskyldninger for å ikke trene.

Gjengangeren var at jeg ikke har tid, og at det var vanskelig å prioritere trening fremfor samvær med familien.

Nå har jeg lært meg at det er tid til det du velger å prioritere. Det som gjorde forskjellen, var at jeg rett og slett tok for meg kalenderen og inngikk avtale med kona om hvilke dager det passet at jeg trente. Inn med treningsavtalene i kalenderen, og der står det skrevet – sånn noenlunde i stein.

Mandag og onsdag kveld er det spinning og styrke, sent torsdag kveld er det jogging og lørdag eller søndag er det en langtur, enten spasering eller (en vakker dag, kanskje….) ski.

SE TRENINGSOPPLEGGET HER

Avtalen jeg har gjort med meg selv har jeg passet på å si høyt til alle rundt meg. En av grunnene til at jeg går så høy ut med målene mine, er for å legge press på meg selv.

Fallhøyden blir så stor hvis jeg ikke klarer å nå målene mine. Samtidig er det godt å få en vennlig dytt i ryggen av kona, eller av trener-Tore.

Vi har alle godt av å bli pushet litt.

Så er det selvsagt ingen regel uten unntak. Det er uker hjemme hos oss der denne tidsplanen ikke går, da må man sjonglere litt, og det går stort sett opp-i-opp.

LES OM «SYKLE BIRKEN MOT KREFT» I NORSK UKEBLAD

Da gjenstår det bare å finne frem avtaleboken – og gjøre en avtale med deg selv!

For deg som ikke har kommet i gang med trening ennå: Jeg kan virkelig skrive under på at trening hjelper, og at du merker rask fremgang når du først har kommet i gang.

Ta gjerne kontakt med meg (erik (at) modal.no) hvis du vil kaste deg på mitt opplegg, nivået er lavt og ambisjonene deretter.

Men moro er det!

FØLG «SYKLE BIRKEN MOT KREFT» PÅ FACEBOOK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *