Spinning er gull verdt for meg

Spinning er en treningsform som jeg liker å drive med på vinteren.

Jeg er ikke så glad i å løpe, og må være forsiktig med å løpe for mye på asfalt på grunn av tyngden og et kne som kan være kranglete hvis belastningen blir for stor.

Derfor liker jeg å kunne sette meg i en spinningsal (hos Puls Holmestrand) sammen med 15-20 andre treningsivrige og tråkke i vei en time eller halvannen.

De neste månedene satser jeg på minst to solide spinningøkter i uken, i tillegg til en økt med tredemølle eller ski. tre ordentlige kondisjonsøkter med kvalitet i løpet av uka er målet, det er realistisk og gjennomførbart i min travle hverdag.

Men det må planlegges nøye – og jeg må gjøre avtaler med meg selv og de rundt meg. Vigdis er heldigvis flinke til å si fra til meg hvis jeg ikke følger planen, det er skjerpende og fint.

Jeg var så heldig å få et par gode langrennsski til jul.

Samme merke og farge på skia som Petter Northug, forøvrig. Der stopper nok også likhetene, er jeg redd. Jeg har aldri funnet meg til rette oppå langrennsski, og aldri blitt venn med teknikken. Å kalle meg en danske i skiløypa er nok mer en fornærmelse mot det danske skifolket. Men nå skal jeg ut i løypa, og bruke langrenn som alternativ trening. Det skal være bra, har jeg hørt rykter om…

Nå gjenstår det bare å tilegne meg smørekunnskaper, siden jeg aldri har smurt et par ski før. Der får jeg heldigvis profesjonell hjelp, siden Sport 1 Holmestrand og langrennsekspert Jimmy Vika kjører gratis smørekurs torsdag i neste uke. For nybegynnere, håper det er flere som blir med!

Ha en fin helg og uke, når den tiden kommer.

Håper vi sees/snakkes – med eller uten festesmøring! ;-)

Erik

20130106-113412.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *