Søndag sykler jeg for deg, Kurt

Finn din egen indre motivasjon. Vær fornøyd med det du får til, i stedet for å tenke så mye over det du ikke får til. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN, DRAMMENS TIDENDE)

I helgen sykler jeg LandeveisBirken fra Rena til Lillehammer. Underveis i det 170 kilometer lange rittet får jeg god tid til å tenke på de som betyr mye for meg. (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN, DRAMMENS TIDENDE)

Søndag 2. juni sykler jeg LandeveisBirken fra Rena til Lillehammer, et landeveisritt på 170 kilometer. Sammen med et par tusen andre syklister skal jeg forsøke å bryte barrierer og helst slå tiden min fra i fjor.

Tidligere denne uken, nærmere bestemt tirsdag 28. mai, var det bursdagen til storebror Kurt.

Som mange av mine venner vet, så døde Kurt av kreft 13. juli 2010. Hadde Kurt fått leve, hadde han fylt 45 år på tirsdag.

Kurt tapte kampen mot kreften. Det vekket mitt engasjement for kreftsaken. Jeg ser hvor mange familier som på en eller annen måte er rammet og berørt av kreftsykdommen.

Samtidig ser jeg hvor mye godt arbeid som gjøres i kampen mot kreft. Stadig flere mennesker får kreft, men overlevelsesprosenten har aldri vært høyere enn nå. Takket være mye god forskning, og takket være, myndighetene, organisasjonene og enkeltmenneskene som sørger for finansiering av kreftforskning.

Jeg har valgt å jobbe for – og støtte – Kreftforeningen. De gjør et fantastisk arbeid for kreftsaken.

Søndag får jeg god tid til å tenke på alle de gode minnene jeg har etter en snill og omsorgsfull storebror. 170 kilometer på sykkelsetet gir rikelig anledning til å tenke og reflektere. Jeg sykler for Kurt og alle andre som har tapt kreftkampen. Hva sluttiden blir når jeg forhåpentligvis triller i mål på Lillehammer, er egentlig ikke så viktig. Premien er at jeg er i bedre form enn på mange, mange år, samtidig som jeg føler jeg gjør en god innsats for en sak som betyr mye for meg.

Har du lyst til å støtte kreftsaken?

Alle pengene jeg får inn gjennom prosjektet Sykle Birken Mot Kreft, går uavkortet til Kreftforeningen.

Hvis du ønsker å støtte prosjektet mitt med et lite beløp, så er kontonummeret: 1203.38.53864
Har du lyst til å støtte Kreftforeningen direkte, så er kontonummeret: 5005.05.11011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *