Slår et slag for hverdagsaktiviteten

Jeg skal være den første til å innrømme det: Jeg er ikke flink nok til å sette av tid til det vi kaller hverdagsaktiviteter.

En ting er å sette av tid i en travel timeplan til å trene noen ganger i uka. Det er til stor hjelp at jeg har satt av faste treningsdager i løpet av en uke, og at jegvet at noen venter på meg på treningsstudio noen av disse dagene. Det er mye vanskeligere å lure seg unna hvis man enten har noen hjemme som dytter deg ut, eller har noen som venter på deg på trening. Derfor anbefaler jeg folk å finne noen å trene sammen med, eller noen å gjøre avtaler med.

Regelmessig trening gir helsegevinster, det har jeg selv fått erfare.

Men å bevege seg litt i hverdagen er også veldig gunstig, og lett å nedprioritere i en hverdag med jobb, kjøring og henting av barn, middagslaging – og alle seriene vi følger på fjernsyn.

Jeg er ikke flink nok, men har som mål å bli flinkere. En halv time hver dag er målet.

Jeg kjører bil hver dag til jobben. Fra parkeringshuset til jobben tar det 5-6 minutter å gå hver vei. Hvis jeg kutter heisen opp til 5. etasje, så kan jeg godskrive 12-15 min spasering hver dag. Da er jeg nesten halvveis i dagsmålet.

En fin aktivitet som er startet i Drammen, der jeg jobber, er lunsjrunden i regi av turistforeningen. Her kan man går tur sammen med andre i lunsjpausen tre ganger i uken. En halv time hver gang. Sosialt, hyggelig – det gir frisk luft og man kan kvitterte ut dagens hverdagsaktivitet i ett jafs. for et Kinderegg! ;-)

Les mer om lunsjrunden i denne artikkelen fra Drammens Tidende

Får du det ikke til denne uka, sier du? Det er det fine med disse ukene våre. Ukene starter alltid på en mandag, og uka står ny og ubrukt. det gir nye muligheter – også til hverdagsaktiviteter.

Kom igjen – og lykke til!

Hva er din favoritt-hverdagsaktivitet? Del gjerne tips i kommentarfeltet.

Erik

LES OGSÅ: Planlegger utendørs aktivitetspark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *