Sesongstart i strålende vårvær

Lørdag 9. april tok jeg min første trilletur utendørs i 2011-sesongen. Det ble en fantastisk fin tur i strålende vårvær. Temperaturen var 16-17 grader, sol og nesten ikke vind.

Ruten var pekt ut på forhånd. Målet var å sykle en distanse på cirka 40 kilometer, og ta det rolig og pent på første turen. Den første delen klarte jeg fint. Turen ble ganske nøyaktig på 40 kilometer. Den andre delen gikk ikke like bra. Litt uvant med å trene sykkel utendørs (noen år siden sist) startet jeg i en relativt høyt tempo, og økte på etterhvert…..;-)

Jeg kom meg greit til mål, men pulsklokken viste en snittpuls som var høyere enn planlagt. God trening, bevares, men bør bli flinkere til å disponere puls og krefter. En solid gjennomkjøring som kjentes godt i beina på søndag, men beina er fine i dag (mandag).

Ruten jeg fulgte, var som følger: Gullhaug (Holmestrand) – Kopstadkrysset – Kopstadveien til Re – Bispeveien til Hillestad – fra Hillestad tilbake til Gullhaug. Cirka 40 kilometer på asfalt i variabelt terreng.

Jeg brukte litt over to timer på turen og brant godt over 2000 kalorier.

Nå pakker jeg kofferten for å reise på ferie til New York i et par uker. Der borte håper jeg å få tatt noen sykkelturer, slik at jeg holder treningen oppe.

Den første av årets delmål nærmer seg: Baglerrunden i Tønsberg lørdag 14. mai – et turritt på 65 kilometer. Klarer jeg det rittet, og det skal jeg, så blir det innkjøp av ny sykkel like etter. MIn 13-14 år gamle Nakamura hybridsykkel har sett sine beste dager, og jeg får den ikke opp på de tyngste girene lenger. Med ny sykkel kommer jeg forhåpentligvis opp i bedre toppfart, og det blir lettere å sjonglere mellom lette og tyngre gir. Blir så bra så!

I forrige uke var jeg også i møte med Kreftforeningen angående sykkelbloggprosjektet mitt. Der fikk jeg mange gode råd om hvordan prosjektet kan optimaliseres, og jeg har fått tips og gode kontakter jeg kan gå videre på. Målet om å samle inn mest mulig penger til kreftsaken står fortsatt, og jeg staker veien videre i løpet av de neste ukene.

Følg med – mye spennende skjer!

Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *