Rittdebuten: God gjennomkjøring, solid lærdom

Lørdag 14. mai debuterte jeg i mitt aller første konkurranseritt. Det ble en god gjennomkjøring som ga meg nyttige erfaringer på veien videre mot årets største mål: Birkebeinerrittet i slutten av august. Heldigvis er det over tre måneder igjen til Birken!

Rittet jeg syklet heter Baglerrunden, og er et turritt med start på Sem i Tønsberg og som går litt over seks mil rundt i indre Vestfold. Et fint turritt med lange, fine, rimelig flate strekninger, men også noen lange, seige oppoverbakker. Kraftig motvind gjorde sitt til at rittet også ble ekstra tungt og tøft, i hvertfall sett fra mitt ståsted.

Før rittet studerte jeg resultatlister fra i fjor. Der syklet de tregeste i rittet på litt over tre timer. Med fire-fem gode firemilsturer på treningsloggen de seneste ukene, hadde jeg bestemt meg for at jeg ville forsøke å sykle Bagler’n på under tre timer.

Slutt-tiden min lørdag ble 2.42:59, og dermed syklet jeg nesten 20 minutter raskere enn jeg hadde trodd på forhånd.

Plasseringsmessig var det ikke mye å skryte av, men jeg er fornøyd med gjennomføringen – og tiden. Det er det viktigste. Og nå er jeg en god erfaring rikere som jeg kan ta med meg i tiden som kommer.

Sykkelritt ga mersmak. Jeg håper å kunne kjøre minst 1-2 ritt til før Birken, som går siste lørdagen i august.

Sykkelrittdebuten betyr også at jeg nå er inne på den offisielle norske rittrankingen: På Merida Rittranking har jeg plassert meg på en solid 62180. plass. Det betyr at det bare kan gå én vei: Oppover på rankinglisten!

Jeg får trøste meg med den pedagogiske oppmuntringen til teamleder Helge Myhrvold i Team Superbirken i Drammens Tidende: – Du er i hvertfall på listen. Tenk på alle de som IKKE er på den listen!

Nærmere bestemt nesten fem millioner nordmenn som IKKE er på sykkelrankinglisten!

Bedre og mer optimistisk kan det vel neppe sies…

PS: Spennende ting skjer på prosjektfronten om dagen. Ny sykkel er i boks, og hentes mot slutten av uken. Mer om dette kommer på bloggen rett før – eller i løpet av helgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *