Planlegging av trening er viktig for å nå målene

Det har tatt tid, men en ting har jeg skjønt er viktig for å nå målene du setter deg: Det er viktig å sette seg ned, tenke gjennom tiden som kommer, definere målene – og lage en plan.

Det er i bunnen av trappen det går oppover!

I perioder der jeg virkelig er flink til å trene, er det stort sett fordi jeg klarer å følge en plan. Jeg trener til faste tider, lager avtaler med meg selv og de rundt meg, og får et vennlig spark bak fra kona hvis jeg begynner å antyde at det kanskje ikke passer med trening i dag.

De gangene jeg ikke er så flink, og det er jeg rett som det er, så er det ofte fordi jeg ikke har planlagt godt nok – og gjort avtaler med selv.

Nå på vinteren trener jeg fast på treningssenteret Puls i Holmestrand. Det er stort sett spinning og litt tredemølle og vekter det går i.

Nytt av året er at jeg også har beveget meg litt ut i skiløypa. De som kjenner meg godt, vet at dette er en stor overgang, for jeg går egentlig ikke på ski. Men til jul fikk jeg nye, gode langrennsski, og kunne bytte ut en smørefri tilværelse med gode, lette smøreski, og det har vært en stor overgang. Takk til Vigdis for ski og Jimmy Vika for gode smøretips.

Treningene mine i ukene fremover skal bestå av:

To økter på spinningsykkel (hvorav den ene skal være intervall. Etter spinning trener jeg litt vekter)
1 økt på langrenn eller tredemølle
1 lang, god spasertur i rask tempo

Klarer jeg dette i ukene fremover, er jeg fornøyd.

Nå skal jeg prøve meg på et råd jeg har fått: Sette meg ned på søndag kveld, planlegge treningen i uken som kommer, samtidig som jeg planlegger kostholdet og hvordan jeg løser de utfordringene de neste sju dagene.

Med planlegging kommer forhåpentligvis fremgang!

Ingrid Kristiansen har skrevet litt om det her

Hvordan gjør du det i hverdagen? Trener du til faste tider, eller tar du det mer på innfallsmetoden? Har du tips til hva som fungerer for deg i hverdagen – som vi andre kan lære mer av?

Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *