På plass i Spania – nå med internett i leiligheten

Etter noen uker uten internett i heimen, er vi endelig med i den digitale hverdagen fra leiligheten i Spania.

Vi har vært på markedet og kjøpt navnskilt som henger fint utenfor  leiligheten i Benalmadena. Her står Vigdis, Hilma og Eivor i inngangen til leiligheten.

Vi har vært på markedet og kjøpt navnskilt som henger fint utenfor leiligheten i Benalmadena. Her står Vigdis, Hilma og Eivor i inngangen til leiligheten.

Vi har vært i Benalmadena i over tre uker, og trives veldig godt. Leiligheten ligger sentralt til et dårlig steinkast fra Tivoli World i Arroyo de la Miel i Benalmadena, og kort vei til Den norske skolen Malaga – bare 800 meter å gå. Riktignok rett oppoverbakke, men målet til Vigdis og barna om å gå til skolen hver dagn holdes fortsatt i hevd.

SKOLESTART

Barna startet på skolen mandag 25. august. Eivor i 4. klasse, og Hilma i 2. klasse.  De har funnet seg godt til rette på den nye skolen, som har 120 elever fordelt på 1. klasse til første året på videregående skole. Vigdis er kontaktlærer for 6. klasse, og skal i tillegg undervise i norsk for  elevene på det første  året på videregående.

Miljøet på skolen er bra, og vi merker  allerede at avstanden mellom skolens ansatte og foreldre/elever er kort. Skolen er et samlingspunkt for både voksne og barn, og vi er helt sikre på  at vi kommer til å trives både på skolen og privat. De første tre ukene lover usedvanlig godt.

GODT VÆR

I Spania er det som kjent mye godt vær. I Norge er vi glad i å prate om været, men her nede er det lite spenning knyttet til hva slags vær det kommer til å bli de neste dagene. Vi har hatt over  30 grader hver dag  siden vi kom. Til gjengjeld prates det mye om internett blant nordmenn i Spania. «Har du fått internett i leiligheten? Hva slags hastighet har du klart å få?» Vi som er bortskjemt med raske internettlinjer i Norge får en brå overgang i Spania. Her er det nemlig ingen selvfølge at internettlinjene er brede og raske.

INTERNETT-JAKTEN

Vi søkte råd hos  andre nordmenn i området, og etter et par ukers research og venting, kom det en hyggelig installatør fra firmaet Vozplus og monterte en WiFi-løsning i leiligheten. Naboen sa vi maks kunne få 1,5-3 MB linje i dette nabolaget,  men Vozplus-linjen har så langt levert mellom 8 og  10 MB og virker å være meget stabilt og greit. Kostnadsmessig ligger det omtrent på nivå med norske priser – vi betaler 49 euro i måneden (ca 400 kroner), men da fulgte det med fasttelefon i tillegg (!)

Skulle noen ønske å ringe oss på vår  spanske fasttelefon, så er telefonnummeret (fra Norge) 00 34 951 00 11 77.

Over og ut fra Spania for denne gangen.

Adiós!

Erik

LITT BILDER FRA OPPHOLDET:

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *