Møtet med en mester

Jeg la turen innom Sande mandag for å gjøre unna et intervju med Rune Høydahl til en nysatsing som kommer i Drammens Tidende/dt.no denne helgen: DT Aktiv.

Rune Høydahl demonstrerte sykkel og teknikk da vi møtte han ved Lersbrygga i Sande tidligere denne uken. FOTO: Simen Næss Hagen

Rune Høydahl demonstrerte sykkel og teknikk da vi møtte han ved Lersbrygga i Sande tidligere denne uken. FOTO: Simen Næss Hagen

Noe av hensikten med den nye serien er å gi tips til folk som ønsker å komme i gang med trening, eller inspirasjon til de som allerede er i gang.

Jeg har alltid hatt stor respekt for idrettsutøvere som klarer å være så fokusert og motivert dag inn og dag ut. De tenker på trening, kosthold, restitusjon og konkurranse nesten 24 timer i døgnet, store deler av året. Hva er det som driver dem?

Målet med turen til Sande mandag morgen, var å prate med terrengsyklisten Rune Høydahl. Han har vunnet Birkebeinerrittet seks ganger, og omtales som kongen av Birken. I tillegg til det har Rune vunnet en lang rekke verdenscupritt, og var i sin tid en av verdens beste terrengsyklister.

Etter å ha tilbrakt et par timer sammen med denne hyggelige, åpne og engasjerte terrengsyklisten, slo det meg at vi på mange måter har en grunnleggende ting felles.

Rune kunne helt sikkert ha syklet Birkebeinerrittet, og både rukket å spise middag, ta seg en middagslur og gjort unna halve banketten før jeg syklet i mål. Men felles for oss begge er gleden av å nå målene vi har satt oss – og ha det gøy på sykkelsetet.

LES OGSÅ: Klar for Montebellorittet 2013

Gleden jeg følte da jeg passerte målstreken under Birkebeinerrittet 2011, der jeg oppfylte målet om å fullføre, samtidig som jeg holdt løftet til min avdøde mor, var nok minst like stor som den gleden Rune følte da han rullet over målstreken som vinner av Birkebeinerrittet. Jeg så i hvertfall ingen andre som smilte like bredt som meg i målområdet – klokken 19.30 lørdag 27. august 2011.

HER KAN DU SE VIDEO FRA MØTET – OG TRENINGSTIPS FRA RUNE HØYDAHL:

Følg med i Drammens Tidende/dt.no i helgen – og les intervjuet med Rune Høydahl. Der får du gode treningstips for å komme i gang med sykling.

Erik

One Response to Møtet med en mester

  1. Pingback: Vinn kampen mot deg selv | modalbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *