God intervall-gjennomkjøring

I ukene frem mot Birkebeinerrittet har jeg fått gode tips fra Tore Haugen, som har vært så grei og velvillig at han hjelper meg med treningsprogram, tips og motivasjon frem mot Birken. Hjelpen fra Tore har vært gull verdt for en sykkelnovise som meg, og uten denne hjelpen hadde jeg ikke klart å få den fine fremgangen jeg har fått.

En av de viktigste lærdommene fra Tore har vært å IKKE kjøre på for hardt på alle turene. Gjennom sommeren har jeg derfor kjørt 1 intervalltrening, 1 rolig langtur og 1 teknisk terrengtur.

SJEKK HJEMMESIDEN TIL TORE HAUGEN HER

Nå, når det gjenstår tre og en halv uke til Birken, øker jeg treningstrykket noe, for så å slippe opp de siste par ukene før Birken.

Jeg øker intervalløktene fra 4×6 minutter til cirka 4×10, og forsøker å trene på tråkkfrekvens og å stå mer og tråkke i bakker. Det jeg helt åpenbart merker, er at jeg orker mye mer i intervallene enn de første rundene i mai/juni. Jeg holder hele intervallene mye bedre, og klarer å unngå å gire ned for mye unødvendig bakkene. Det tror jeg kan være gull verdt på Birken.

I tillegg skal jeg kjøre noen lange, gode turer i helgene på minst 3-4 timer. Og avslutningsvis skal jeg kjøre en teknisk terrengtrening på 60-75 minutter. Jeg håper også å kunne ta en lang, god spasertur i «ulendt» terreng, for å få styrkevariasjon inn i treningen.

Intervalltreningen i går kveld, på den faste grusstrekningen fra Solbergtorget til Løvalddalen i Holmestrand, gikk bra. Dette er en super strekning å kjøre Birken-intervaller på.

Vet du forressten om noen lange, fine grusveier i Vestfold/Buskerud-området som er fine å kjøre Birken-oppkjøring på? Tips meg gjerne i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *