Drømmen om Birken på TV2

I kveld er det premiere på TV-serien «Drømmen om Birken» på TV2 klokken 22.15. Følg med på serien, og få et innblikk i hva det er som driver birkebeinere til å stille opp i konkurransene – år etter år.

Her blir jeg intervjuet av TV-gjengen like før start i Birkebeinerrittet 2011. Spent debutant!

Her blir jeg intervjuet av TV-gjengen like før start i Birkebeinerrittet 2011. Spent debutant!

Min motivasjon for å delta i Birkebeinerrittet er antageligvis noe annerledes enn mange andre Birkebeinere. Jeg har to mål med min deltagelse i rittet:

1) Bruke rittet som motivasjon til å holde meg borte fra sofaen, komme i bedre form og gjennom det forbedre tiden min for hver ritt jeg deltar i. Tiden isolert sett er ikke så viktig for meg, det er fremgangen som er viktig.

2) Jeg bruker rittet som en profileringsarena for innsamlingsaksjonen «Sykle Birken Mot Kreft», som jeg dro i gang sommeren 2011. Alle pengene jeg får inn, går uavkortet til Kreftforeningen. Det første året klarte jeg å få inn 40.000 kroner. i 2012 ser resultatet ut til å bli omlag 30.000 kroner, og hvis jeg får med meg sponsorer også i 2013, har jeg et håp om å runde 100.000 innsamlede kroner til kreftsaken i løpet av tre Birkebeinerritt.

TV-SERIEN

Like før jeg deltok i mitt aller første Birkebeinerritt i 2011, ble jeg oppringt av regissør Terje Nilsen i produksjonsselskapet Fabelaktiv. Han hadde lest historien min i bladet Birkebeineren, og fortalte at de skulle lage en TV-serie for TV2 som skulle handle om Birkebeinere. Terje ville gjere ha med meg i serien, og vi møttes på Rena like før startskuddet gikk. Etter det har jeg møtt produksjonsselskapet flere ganger.

Jeg er spent på resultatet, og hvordan serien blir mottatt. Nå vet jeg at min rolle i serien ikke er stor, jeg er med helt i begynnelsen av programmet, og kun i det første programmet.

KREFTSAKEN

Håpet mitt er deltagelsen i TV-serien kan føre til at flere får øynene opp for at det nytter å komme seg opp av sofaen, ut på sykkelsetet og komme seg i litt bedre form. Det er ikke så mye som skal til før du merker forskjellen.

Jeg pleier å si til folk som mangler motivasjon: Kan jeg sykle Birkebeinerrittet, kan nesten alle!

Og hvis du skulle ha lyst til å støtte «Sykle Birken Mot Kreft»-aksjonen, enten ved å gi et privat bidrag eller som sponsor for 2013-sesongen, ta kontakt med meg på erik@modal.no. Eller benytt kontonummeret for aksjonen: 1203.38.53864

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *