Årets Birken-sykkel: Trek Superfly AL Elite 29

Jeg bytter nå ut en 26″-hjul med en Birken-maskin med 29″-hjul, og er spent på hvordan det slår ut i terrenget. Og ikke minst: Hva jeg kan tjene på større hjul i Birkebeinerrittet 25. august 2012.

Min Birkebeiner-sykkel i 2012: Trek Superfly AL Elite

Her er sykkelen jeg skal bruke til og med Birkebeinerrittet 2012: Trek Superfly AL Elite.

Sykkelen er en 2012-modell og levert av Trek-importøren Foss Sykler gjennom Sport 1 Tri-Sport i Drammen.

Jeg kommer tilbake til en mer utførlig test av sykkelen senere i sesongen. Frem til nå har jeg hatt noen korte trilleturer på grus og asfalt, og førsteinntrykket av denne sykkelen er meget bra. Siden den har større hjul enn sykkelen jeg hadde i fjor, triller den raskere på grus og asfalt. Giringen er konsis og uten plunder, og sitte- og tråkkstillingen satt som et skudd fra første stund.

LES OGSÅ: Rolig sykkeltur på grusveier på Tjøme

Nå gjenstår ildprøven i terrenget, og det håper jeg å få unnagjort i løpet av påsken. Folk jeg har pratet med, og som har kjørt 29-ere en stund, mener at 29-ere ruller lettere i terrenget. Det blir spennende å prøve. Superfly-en er litt tyngre enn sykkelen jeg trillet på i fjor (Diamant Apex T4), det er et av spenningsmomentene som jeg vil teste ut i terrenget.

Har du som leser dette best erfaringer med 26″ eller 29″? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet.

FØLG «SYKLE BIRKEN MOT KREFT» PÅ FACEBOOK

 

5 Responses to Årets Birken-sykkel: Trek Superfly AL Elite 29

 1. Tom Leonardsen says:

  Hei!
  Gled deg! Det er i terrenget du virkelig kjenner forskjellen.
  Jeg hadde Superflyen for et par år siden. Siden jeg er ei pingle i utforkjøringene ble jeg alltid frakjørt. Etter at Superflyen kom i hus, greide jeg å følge kompisene. Den føles veldig stødig og trygg.
  Har bestilt Superfly Elite, og går og venter. (Håper den kommer rett over påske.
  Lykke til.
  Tom.

  • Erik Modal says:

   Hei, Tom! Takk for tilbakemeldingen. Ja, jeg gleder meg til å virkelig teste ut sykkelen i terrenget. Jeg kjenner meg igjen i det med å være pingle i utforkjøringer, så hvis sykkelen kan gi mer trygghet i så måte, blir jeg svært fornøyd.

   Håper du blir fornøyd med en Superfly Elite, og legg gjerne igjen en kommentar på bloggen med din vurdering av den nye sykkelen din!

   Fortsatt god helg!

   Mvh Erik Modal

 2. Pingback: Sykkelpunktering og amatørfeil | modalbloggen

 3. Pingback: Maratonsøndag i Holmestrand til inntekt for kreftsaken | modalbloggen

 4. Pingback: Nytt sykkeltøy er på vei fra Spania | modalbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *